Orosz terepjáró, amit már a világvégére terveztek

shaman2.gif

Miért pont az oroszoknak van a világégést is túlélő terepjárója? Talán azért, mert - hisszük vagy sem - a magyar utaknál is durvább a közúthálózatuk, de az is lehet, hogy a történelmi múltjuk is arra vezeti őket, hogy bármikor túl tudjanak élni a semmi közepén.


Az Avtoros cég Shaman névre keresztelt 8 kerék meghajtásos zombitaposója a bemutató videó szerint árkon bokron átmegy. Legyen bármilyen világégés, bent ülve nyugodtan mártogathatod a kenyered a kedvenc pörköltödbe. Miért? Mert ez a Sámán is bizonyítja, hogy az oroszok értenek a már-már faék egyszerűségű, de strapabíró gépek kifejlesztéséhez. Na most nézd meg a bemutatót, aztán még okoskodunk kicsit:

Az Avtoros által kifejlesztett Shaman 8x8 modell nem az első a "Mad max"-i kor legmenőbb autóinak fejlesztésében. Az oroszok a terepjáró-gyártás történelmében nagy mérföldköveket tettek le, hiszen a GAZ, Lada Niva, és az UAZ megkerülhetetlen nevek, de ha csak az utóbbi évek fejlesztéseit nézzük, akkor is sok érdekes(és extrém próbának tekinthető) járgány híre érte el hazánkat: itt van például a világ legjobb ilyen járművének kikiáltott Sherp, de a Burlak is orosz és akkor az egyedileg elkészített csodákról (Mega Cruiser, átépített UAZ) még nem is beszéltünk.

shaman-530x294.png

A gép 4,8 tonnát nyom, egyszerre lehet mind a nyolc kerekét kormányozni, a felépítésének köszönhetően pedig nemcsak a szárazföldön, hanem a vízben is simán el tud menni. Míg előbbi környezetben 70 km/h a végsebessége, addig utóbbinál csupán 5 km/h. A magassága 2700, szélessége 2500, míg a hossza 6300 mm. A gépet egy 180 lóerős turbódízelmotor hajtja meg, amire szükség is van, látva, hogy szükség esetén milyen terepviszonyokat kellene legyőznie. A terepjáróért 88 ezer fontot, vagyis nagyjából 35 millió forintot kérnek.

shaman-8x8-meretek.jpg

Bővebb infók az Avtoros.info-n.

★★★★ OFFROAD Fesztivál Facebookon ★★★★
YOUTUBEINSTAGRAMWEB