BABOD Offroad - terepen király!

2018\02\12

Trump nem viccelt, bejelentette 2018 legnagyobb buliját!

donald-trump-winning-reactions-3jn.png
A karakán, szókimondásáról híres amerikai elnök nem megy a szomszédba ahhoz, hogy nagy dolgokat mondjon és tegyen. Minden héten van valami megdöbbentő, amit tesz. Gesztusával az elnök végre méltó helyére emelte a hazai terepjárós kultúrát. Köszönjük! Az elnök saját maga kürtölte világgá, mikor lesz 2018 legnagyobb bulija.

Semmi mellébeszélés, csak a lényeg:

 

Többet még mi sem tudunk, de rajta vagyunk a híreken, érdemes követni! :) :) :D

★★★★ BABOD OFFROAD fesztivál a Facebookon ★★★★
YOUTUBEINSTAGRAMWEB

bejelentés trump babod babod offroad babod2018 terepjáró fesztivál DOnald trump

2017\06\02

Babod Offroad: a hely, ahol az úttalan utak szerelmesei találkoznak

babod-offroad-2017.jpg

Az ország legvadabb, nyárindító fesztiválja dübörög - szó szerint. 1985-től évről évre lehetőséget biztosítunk arra, hogy kitombolja magát a sok terepjárós, és ezt minden néző nagy élvezetére tegyék meg. Idén a por és a napsütés az úr, és ahogy mi mondjuk: hozzatok napolajat, hadd ragadjon az a por! :)

Szerda óta folyik a sör, porzik a domboldal és bőgnek a lóerők - mi jöhet még? Mivel vasárnapig tart, ez még csak a bemelegítés, szóval van program bőven!

Például tök jó koncertek lesznek:

csütörtök

 • 19:00 Vasmacska Zenekar
 • 20.00 Zorall
 • 22.00 Macskajaj

péntek

 • 19.00 Arizona Zenekar
 • 21.00 Bohemian Betyars
 • 23.00 Delta

szombat

 • 18.00 Fracta Zenekar
 • 19.30 Judas Priest tribute
 • 21.00 Kalapács Band
 • 23.00 Belga Bulisátor sztárvendégekkel
  Házigazda: Dj Fuszi

A terepjáró szerelmesei pedig millió programot találnak:

 babod2017.jpg

Végül pár videó és fotó a bemelegítésről, már ez is brutál! :)

 

Babod on 1. Day / Babod az 1. Nap #somogybabod #babod #mud #sár #sör #por #dust #beer #offroad #offroading

<[LujÓ]> (@lujoelete) által megosztott bejegyzés,

 

somogybabod fesztivál terepjáró képgaléria 2017 babod offroad offroad fesztivál

2017\05\17

Végre lehet fotelből is fesztiválozni!

Bár nem biztos, hogy kipróbálnád...

gif_1.gif

Fesztiválozni macera. El kell hagyni a jól belakott kérót, a hűtő megnyugtató közelségét és kimenni. Oda, ahol emberek vannak, utazni kell kilométereket és órákat és még ki tudja, mennyi megpróbáltatás éri az embert! De! Van megoldás, és ez a videóban látható. A végén pedig az van, hogy lenne még ezen mit fejleszteni! :)

 

Ha pedig mégis inkább eljönnél, hogy az ország egyik legvadabb fesztiváljával indítsd a nyarat, akkor készülj, mert június 1-4 között lesz Babod Offroad! 

★★★★ OFFROAD Fesztivál Facebookon ★★★★
YOUTUBEINSTAGRAMWEB
 

somogybabod videó fesztivál őrült fotel kanapé kanapészörf offroadhungary babod offroad offroad fesztivál 2017

2017\05\03

Vedd meg a Vitarám! Használtautós hirdetés, amilyet még nem láttál!

gif.gif

Mi a közös a Jurassic Park, a Hold és a Mad Max filmben? Mindegyikben van Suzuki Vitara! :)

A hősök köztünk járnak. A Transformersek (vagy a Kicsi kocsi?) óta pedig azon sem lepődünk meg, hogy nem feltétlen emberek. Eugene Romanowsky minden bizonnyal egy Vitara b**zi, mert kedvenc autójának olyan videót készített, amit sok filmstúdió is megirigyelhetne.

Felejtsük el az unalmas használtautós hirdetést, ahol a fotók helyett valaki körbejárja saját ütött-kopott járgányát! Ez a kétperces Vitara klip ugyan hasonlóképpen kezdődik, de aztán eljutunk odáig, hogy a T-Rex elől is meg tud lépni és a Hold sem épp az a terep, ahol megfeneklik! :)

 

Amit érteni kell a videó mögött, az a szerelem. Ilyen az az ember, aki a lóerő mögött igazi társként néz az autójára, mert annyira megbízik benne :) Romanovszkij a legjobb barátként mutatja be terepjáróját, olyan jellemzőkkel, mint például egy 1.6 literes, 96 lóerős benzinmotor, környezetbarát új kipufogógáz-átalakító, stb. Nagy szerelmét fogalmazta meg egy ilyen etűdben, mi pedig abszolút megértjük, mit érez kedvence eladása előtt!

Suzuki Vitara is lesz az Offroad Babod fesztiválon!

★★★★ OFFROAD Fesztivál Facebookon ★★★★
YOUTUBEINSTAGRAMWEB

 

reklám somogybabod youtube videó terepjáró pünkösd használtautó vitara videóhirdetés suzuki vitara

2016\11\28

Orosz terepjáró, amit már a világvégére terveztek

shaman2.gif

Miért pont az oroszoknak van a világégést is túlélő terepjárója? Talán azért, mert - hisszük vagy sem - a magyar utaknál is durvább a közúthálózatuk, de az is lehet, hogy a történelmi múltjuk is arra vezeti őket, hogy bármikor túl tudjanak élni a semmi közepén.


Az Avtoros cég Shaman névre keresztelt 8 kerék meghajtásos zombitaposója a bemutató videó szerint árkon bokron átmegy. Legyen bármilyen világégés, bent ülve nyugodtan mártogathatod a kenyered a kedvenc pörköltödbe. Miért? Mert ez a Sámán is bizonyítja, hogy az oroszok értenek a már-már faék egyszerűségű, de strapabíró gépek kifejlesztéséhez. Na most nézd meg a bemutatót, aztán még okoskodunk kicsit:

Az Avtoros által kifejlesztett Shaman 8x8 modell nem az első a "Mad max"-i kor legmenőbb autóinak fejlesztésében. Az oroszok a terepjáró-gyártás történelmében nagy mérföldköveket tettek le, hiszen a GAZ, Lada Niva, és az UAZ megkerülhetetlen nevek, de ha csak az utóbbi évek fejlesztéseit nézzük, akkor is sok érdekes(és extrém próbának tekinthető) járgány híre érte el hazánkat: itt van például a világ legjobb ilyen járművének kikiáltott Sherp, de a Burlak is orosz és akkor az egyedileg elkészített csodákról (Mega Cruiser, átépített UAZ) még nem is beszéltünk.

shaman-530x294.png

A gép 4,8 tonnát nyom, egyszerre lehet mind a nyolc kerekét kormányozni, a felépítésének köszönhetően pedig nemcsak a szárazföldön, hanem a vízben is simán el tud menni. Míg előbbi környezetben 70 km/h a végsebessége, addig utóbbinál csupán 5 km/h. A magassága 2700, szélessége 2500, míg a hossza 6300 mm. A gépet egy 180 lóerős turbódízelmotor hajtja meg, amire szükség is van, látva, hogy szükség esetén milyen terepviszonyokat kellene legyőznie. A terepjáróért 88 ezer fontot, vagyis nagyjából 35 millió forintot kérnek.

shaman-8x8-meretek.jpg

Bővebb infók az Avtoros.info-n.

★★★★ OFFROAD Fesztivál Facebookon ★★★★
YOUTUBEINSTAGRAMWEB

youtube videó orosz autó shaman terepjáró offroad 8x8 amazing cars avtoros

2016\11\16

Kanada legrosszabb sofőrje

Calgaryban, Kanadában is vannak béna sofőrök. Tudod, azok az emberek, akik valaha ...TALÁN. Ma már biztosan NEM mennének át a rutinvizsgán. Ne ezek azok, akiken hangosan szeret nevetni az internet autós népe.

A videón manőverező nő közel 5 percen át egy egyszerű kiállást próbált "nyélbe ütni", a kábé üres parkolóban. Valószínűleg a csillagok állása, esetleg az aszcendense miatt, de nem sikerült. A manőverezés során megrongálta a kormányművet, rátolatott egy másik autóra és tett egy 360 fokos fordulatot egy elég szűk helyen...Az eredmény: 115 kanadai dollárra (kb. 25-26 ezer forint) büntették károkozás miatt. A térfigyelő kamera buktatta le.

Az megvan, hogy észre sem vette, hogy parkolási-tortúra során nekiment a mögötte állónak. Vajon hányadik nekifutásra engedték át a vizsgán?

Mi a tanulság?

Vannak az autózásban gyengébb képességű emberek, ezt bevallani nem szégyen! Aki úgy érzi, nehezebben navigál, ne menjen ki gyakorlás nélkül jeges, sáros, csúszós útra! Akár parkolási nehézségekről van szó, akár arról, hogy betontúton kívül, pl. földúton egy rosszabb minőségű terepen már megijed és tapasztalatlanul "beássa magát" az autójával valaki, ne ott döbbenjen rá, hogy fogalma sincs, mit kell ilyenkor tenni! A terepen való vezetés első, és legfontosabb élménye pont ez, SEHOL MÁSHOL ilyen extrém körülményekkel nem találkozol úgy, hogy közben nem károsíthatsz meg senkit, és nem idegesít senki. Gyakorolj forgalmon kívül!

Nem szégyen őszintének lenni magunkhoz és bevallani hol vagyunk gyengék, majd gyakorolni, például terepen. Nehéz terepen, amilyen Babod! ;)

videó autó tél vicces parkolás terepjáró havas fail

2016\05\13

Eközben a 30. Babod Offroad fesztiválon - fotók

Eközben eldördült a startpisztoly, és elhangzott a harca hívó beszéd!

96030_004a.png

30 évesen már nincsenek illúziók. Nincs már az a kamaszos nagymellény, az a vakmerőség és naivitás, ami még 20 évesen sem ciki.

Nem, 30 évesen tapasztalat van. Tudjuk, mire vagyunk képesek, bevertük már a fejünket elégszer a saját naivitásunk vagy vakmerőségünk miatt. Beragadtunk már elégszer a sárba, lefulladtunk, kifüstöltünk már annyiszor!

De valamit megőriztünk gyerekkorunkból, és ez talán a legfontosabb: a szenvedély. A lelkes készülődés, hogy tudjuk ugyan, hol vannak a határaink, de végre megint pezseg bennünk a vér, mert KERESSÜK a korlátainkat, és biztosan megtaláljuk, de most hátha, igen talán most ÁTLÉPJÜK azt újra és megtörténik a csoda!!

Belemegyünk valami olyanba, amiből eddig SOHA nem tudtunk kijönn, de most igen. Felmegyünk ott és úgy, ahol és ahogyan eddig még soha! A szenvedélyünk és a tapasztalatunk majd most átlendít saját korlátainkon! És kijövünk a kátyúból. Felmegyünk a siratófalon. Lehet, beleszakadunk, lefulladunk, de újra megpróbáljuk!! És ott van a legnagyobb, amit ilyenkor kaphatunk: a baráti segítség.

30 évesen már nincs illúzió, de még mindig megvan a lelkesedés! És megvan a gép, saját kezünk munkája. És megvan a dagonya, megvan mindaz az akadály, ami eddig mindig. Idén újra megharcolunk velük!

Gyere BABOD, gyere dagonya, megeszlek vacsorára!!!

Elindult a nem jubileumi, de mégis mérföldkőnek számító 30. Offroad Fesztivál. Folyamatosan frissülő albumunkban a fesztiválról küldött képeket láthatod. 

2016\05\12

Ez vár rád a harmincadik Babodon!

Eredetileg a somogybabodi KISZ egyesület pályáján, a helyi TSZ tulajdonában levő motocross pályán, 1985 pünkösdjén volt az első Offroad Fesztivál. Egy német utazási iroda magyar utazási irodákat keresett, arra, hogy  hazai helyszínen terepjárós versenyt szeretnének szervezni. A Volán Tourist a Kaposvár Touristnak továbbította a kérést, akik az akkor már működő somogybabodi motocross pályát nevezték ki az esemény helyszínéül. A bátortalanul indult terepjárós rendezvény idén harmincadik alkalommal kerül megrendezésre. 1985 óta egyetlen évben, a rendszerváltást követően, a földosztás során volt egyetlen olyan év, amikor nem volt tulajdonosa a pályának, és akkor maradt el az Offroad Fesztivál (90-es évek elején). 

Eljött hát ez az év is, amit inkább mérföldkőnek tartunk, de beszéljen az idei fesztiválról a főszervező, Papp László egy rádiós interjúban:

 

Forrás: Cserenyés Tünde/RTVSLO

A somogybabodi Nemzetközi Off Road Fesztivál Európa legnagyobb terepjáró-autós találkozója. Nyolc országból több mint 1000 4x4-es jármű ad egymásnak randevút a Balaton mellett a három nap alatt több mint 50 000 érdeklődő látogat el ide. A 100 hektáros területen hét versenyszámban mérik össze tudásukat a versenyzők. A fesztivál hangulatról számtalan kiegészítő program gondoskodik a sörfesztiváltól az erőversenyeken keresztül a koncertekig. A találkozón az off-road szerelmesei mindent megtalálnak, ami szem, szájnak ingere. Hagyományszerűen minden évben, több fronton zajlanak az események: a rendkívül közkedvelt dagonya, a dombok rejtekében megbújó katlan, siratófalak mellett 2011-ben négy új, rendkívül látványos pályarésszel bővült a terep.

Egyfajta őskáosz uralkodik az egész területen, nincsenek közlekedési szabályok, nincsen sebesség limit, mindenki megy, amerre lát: gyalogos, quad, terepjáró, teherautó mind egymás útját keresztezi, még sincs belőle probléma, nincs dudálás, anyázás, baleset Babodon, de egyetlen koccanást sem láttunk/hallottunk, az emberek próbálnak vigyázni egymásra.

★★★★ OFFROAD Fesztivál Facebookon ★★★★
YOUTUBEINSTAGRAMWEB

 

interjú somogybabod 4x4 2016 babod sárfesztivál

2016\05\06

Akarod érteni, hogy gondolkodik egy terepjáró mániás?

13os3w.jpg

Ha akarod érteni, hogy gondolkodnak a folyton csak autójukat szerelő, lóerő-mániás, könyékig olajos terepmániásokat, ézd meg, mivel viccelődnek ők! Itt egy remek gyűjtemény, amiben sok-sok jó poén felfedezhető, de ne aggódj, ha nem érted mindegyiket!! :)

Még több offroad poén erre »

Amúgy meg május 13-15 között ÉLŐBEN is láthatsz sok poént, ha eljössz Babodra ;)

★★★★ OFFROAD Fesztivál Facebookon ★★★★
YOUTUBEINSTAGRAMWEB


 

 

somogybabod vicc fesztivál idézet vicces terepjáró 4x4 offroad 2016

2016\05\04

Mehetünk vissza Babodra ugrálni!

dagonya.gif

Újra itt van a magyar Burning Man, ami annyiban hasonlít Babodra hogy kimennek a prérire és otthon hagyják minden józan eszüket. Hát bizony, ez is hasonló, csak valahogy több benne az ERŐ. A lóerő.

Mert ez a hely, ahol nincs határ, nincs olyan, amit nem tehetnél meg! Ahol nem gyorsak, hanem erősek az autók, nem szépek, vagyis mégis, csak nem úgy, ahogy te gondolod! Ahol nem a másik verda meg a sofőrje, hanem az út az ellenfél! Ahol az út nem is út, sőt, ahol nincs tovább út, mert az út vége csupán a kezdet! Kezdete egy olyan kalandnak, ami a betonvadonban nem élsz át!

Ahol nem a zene, hanem a lóerők pörgetnek fel!

Ahol bocs, de nem az a sorrend, hogy iszunk-hányunk-belefekszünk, hanem BELEFEKSZÜNK keményen, és közben miért is ne iszogatnánk?!! Ahol a bulizás háttérzenéje nem egy fesztivál, hanem a bulizásról szól maga a fesztivál!

Babod, idén HARMINCADIK ALKALOMMAL. Ne hozz útlevelet, mert nálunk nincs határ!

 

★★★★ OFFROAD Fesztivál Facebookon ★★★★
YOUTUBEINSTAGRAMWEB

balaton sör fesztivál autó terepjáró 2016 sárfesztivál jubiluem