Karanténból a vadonba: Baboddal indul a nyár!

Milyen az, amikor az egész napos lóerő-kavalkád után, már tele vagy élménnyel, és este nem az ágyba rogysz, hanem egy terepjáró tetején táncolsz a Halott Pénzre és a Soho Partyra?

 

A sajátos tudatállapot okozója teljesen legális, a terep arcok hazai mekkája, Babod. Somogybabod. Idén 34. alkalommal. 

babod-poster.jpg

A karanténos hónapok alatt nagyon bizonytalan volt, hogy idén is megrendezik-e az ország egyik legextrémebb jamboree-ját, majd pár napja robbant a hír: nincs akadály!

100845216_3175997345753070_6721795784435564544_n.jpg

Visszatérve Babodra, mint tudatmódosító helyszínre: semmi nem adja át annyira a szabadságot és korlátok nélküli létet itthon, mint ez a rendezvény. Valahogy minden résztvevő jófej, és némelyik ugyan kicsit kapatos, de az egész helyet áthatja, hogy egymás miatt vannak ott, és MINDENT lehet. Ha pedig nem, akkor segítenek, hogy meg tudd tenni, amibe egyedül beletörne a bicskád.

Sokáig nem volt biztos

Pár napja a Kormány új döntése értelmében a szabadtéri rendezvények megtarthatók:

Május 28-tól látogathatóak a szabadtéri kulturális és sportrendezvények ( pl. szabadtéri színház, mozi, cirkusz, kiállítás, irodalmi rendezvény) a járványügyi szabályok betartása mellett. A szabadtéri rendezvény helyszínén való tartózkodás megengedett, amennyiben a rendezvény szervezője biztosítja a járvány miatti óvintézkedéseket.

A hetekig tartó bizonytalanság után a bejelentés sokakat meglepett, de a terepjárósok közössége örömmel fogadta a hírt, hogy a szervezők a március eleji ígéretükhöz hűek maradtak(ami szerint mennyiben a korlátozások engedik, az eredeti időpontban tartják meg a terepjárós találkozót). 

 

Idén más lesz

A korlátozások feloldása azért is mentette meg a rendezvényt, mert közel egy év előkészítő munkája kell minden egyes alkalommal, a tereprendezéstől a biztonsági előkészületekig. A "karanténos hetekben" is folyamatosan dolgozott a teljes csapat azon, hogy a terepjárós találkozó ne maradjon el.

Idén ugyan elmaradnak a koncertek, de Varga Norbert a szervezők nevében a Facebook csoportban elmondta, hogy "idén sokkal több program lesz. Szombaton és vasárnap is meg lesz tartva a közkedvelt quad és side-by-side szuperfutam a katlanban, és több új versenyszám is bemutatkozik."

Papp László főszervező pedig megerősítette, hogy a tavaly debütáló Babod Pro offroad vásár és autó szépségverrseny is szervezés alatt van, ami egy elkülönített részen lesz.

A nézőknek idén több újszerű élményben lehet részük, mert olyan új versenyek/játékok várhatók, mint a dagonya úszás és futás, az erőemelés, kötélhúzás, vagy a feleségcipelés (akárhogy is hangzik, ezt látni kell! :)

babod-stocifoto.jpg

Minden évben több mint 1200 autó vesz részt évről évre a fesztiválon, miközben csaknem 25 ezres közönség érzi jól magát a pályák közvetlen közelében. Egyetlen más autós eseményen sem tapasztalható meg ennyire közvetlenül a lóerő-élmény, hiszen Babodon a közönség és a résztvevők egy térben, egy közegben vannak.

 

Mi BABOD titka, igazi vonzereje?

„A nyitottság, az összetartozás élménye. Itt mindenki egyenlő és figyel a másikra, számíthatsz segítségre és számítanak a te segítségedre. Nincs szükséged semmilyen terepgépre az élmény mindenképp garantált. Otthonra talál itt mindenki, aki szereti a szabad életet és szereti legyőzni a korlátokat.“ - fogalmazta meg Papp Laci a fesztivál filozófiáját.

2020-ban a Babod Off Road június 11. és 14. között várja a szabad levegő és szabadság szerelmeseit.

A fesztivál hangulata személyesen az igazi, de talán egy picit ez a videó is érzékeltet: