Dagonya alsó-felső szinten - ilyen volt a 2015-ös Offroad Fesztivál

offroad

Májusi eső aranyat ér, hiszen anélkül nincs sár, és akkor mit sem ér a terepjárós mulatság! 2015-ben a rendezők több napos előkészületei helyett a májusi eső készítette el a terepet, és valljuk be, kicsit túlzásba is vitte. Olyan dagonya várta a versenyzőket a 29. somogybabodi Offroad Fesztiválon, amire hosszú évek óta nem volt példa.

A 2015-ös Fesztivált beharangozó bejegyzésünkben valahogy ráéreztünk arra, hogy az idei kicsit más rendezvény lesz, mint a többi, és tényleg. Az elmúlt nyolc év(!) aszályos offroad találkozói után egy szavuk sem lehetett a 2015-ös fesztiválon részt vevőknek. Akkora sár várta ugyanis a terepjárósokat, hogy már a bejutás sem volt egyszerű, míg a pályán volt ahol szinte teljesen eltűnt az autók kereke a dagonyában... Sokan azonban pont erre vártak már régóta, hiszen az igazán tapasztaltak most tényleg kiélhették magukat és nem csak keresniük kellett autóik határait, hanem sokan meg is találták! :)

 

"Ez nem a Q7-esek és Qashqaiok hétvégéje – jegyezte meg bölcsen sörét kortyolgatva Bánlaki Attila, aki a laikus szemnek leharcolt Suzukijával könnyedén vette az első akadályt. – Ide most tényleg terepjárók kellenek."

A sár a kapuban pénteken és szombaton délelőtt is kábé 40 cm volt, ami leegyszerűsítette a belépést: aki azon átjutott, az átment a “rostán”, részt vehetett a fesztiválon terepjárójával, persze nem garantálta azt, hogy később elakadjon egy ennél is mélyebb sárban. Aki így is vállalta a kihívást, annak igazán emlékezetes marad az idei fesztivál.

A terepjárós közösség összetartása ilyen extrém körülmények során mutatkozik meg igazán, hiszen az óriási sárban elakadt autókat sokszor a profibb társai mentették ki, de az eső elálltával a szervezők is több erős géppel és traktorral segítettek a bajba jutottakon.

Összefoglalva azt mondhatjuk, a májusi eső bearanyozta az idei terepjáró fesztivált Somogybabodon, és igazán kalandossá tette nézőnek és autósnak egyaránt. Óriási tapasztalat volt ez a szervezők számára is, hogy a jubileumi, 30. Offroad Fesztivál még profibb legyen!

Fotók: Farkas Zsolt 4x4 fotó, közönségfotók
Videó: Kapospont

★★★★  Még több fotó és esemény Facebook oldalunkon! ★★★★
YOUTUBEINSTAGRAMWEB
OFFROAD FESZTIVÁL - Ha Pünkösd, akkor Babod