Menjünk Imike!

auto_drotbul.jpgNa az úgy volt, hogy szokás szerint reszeltük a verdát, nem lúzerkedünk azzal, hogy csörög. Megoldjuk. Nem annyira zavarna, hogy leesett a lábáról az Opel (nem kop el!!), de másnap mennem kellett egy kisebb összeget behajtani egy arctól Hatvanba.

Intenzíven feküdt a verda, én meg tördeltem a kezeim. Kehegett a karburátor, nyöszörgött a vízpumpa, így nem megyek vele hatvannal se százért! Merthogy egy százast akarok behajtani nemsokára valakitől. Hála az égnek, ilyenkor az olcsó megoldás a szomszéd "drótos Józsi", mindig kéznél van. A neve rejti azt amit tud is - komolyan! - mert nagy mester az öreg. Ez a fószer az, akinél McGyver(jól írom?) sírva könyörögne a kettesért! Ha van kombinátfogód meg drót valahol hátul a kertben, akkor megoldja a problémát. Komolyan. De majd erre külön posztot nyomok, mert sztori bőven van róla.

Szóval drótos Józsi teszi a csodát, Imike meg ilyenkor csak pislog. Ő nem az a reálszisztéma, ha elakadunk is a kocsival csak ábrándozik, hogy lehetne kimenni... Legtöbbször valami B múvi jut eszibe, hogy ott hogy oldották meg az egyik szorult helyzetet. Persze a filmekben mindig megoldják, mert az Hollywood, meg vagy hét nulla van a dollár előtt, persze hogy megoldják! Imike pislog, drótos Józsi meg szerel na, ez a lényeg. 


vadon.jpgKábé félóra alatt a halálközeli állapotból "van még remény anyuka" lett a gépemből. Már nem kehegett annyira de nyöszörgött, vízpumpa még locsolt mint a tömegoszlató. Ha vastagabb volnék, kicserélném, mert pont a vízpumpával nem viccelek, de így karácsony után marad Józsi meg a drót. Öreg drótos kis fejvakarás után elszaladt valami medzsik cuccért (amikor nem akarja megmondani, mit, honnan szerez, vagy hogy oldja meg, akkor van a medzsik, éérted:). Nem tudom, miért titkolózik, Obi Van is majdnem mindent megtanított Luke-nak, nem? Ja, míg le nem vágták. Igazából mit is tanított meg? Egy kis szirszar lebegő gömböt vakon kiütni, azt tanította meg, meg azt, hogy "nem ezeket a robotokat keresik", amihez suhintott egyet a levegőben.

Mindegy, Józsi elment medzsik cuccért, Imike meg ábrándozott, hiszen szorult helyzetben mindig így menekült a srác. És akkor jött az ötlet!

Imikének általában elege van

Most, így év elején meg aztán végképp, de néha ez hasznos. Azt mondja, lépjünk le és durvuljunk valahol a nyáron, csináljunk olyat, mint sose eddig. Be a verdába (ja, abba, ami ott küzd az orrunk előtt az életéért..), és tűnjünk el. B&@*%+! Imike, szerinted hogy megmivel?? De tudod, őt ilyenkor már nem hozod le a felhőkből. Szóval, Imike lelép. Persze, mondom mint abban filmben a Vadonban!

- Ki a semmibe, és ennyi?

- Ja, ki a semmibe. 

Oké, akkor most nézzük meg ezt, mert jó: 

- Oké, Imike, és hogy képzelted? Ott nincs ám vetett ágy, meg "párnák közt halok meg". Kosz van öregem! Szúnyogok, bogarak, por, füst, mittomén!

- Oké, te városi patkány, az amiről beszélsz az a Természet. A vadon.

- A vadon meg ez az olajzabáló, az aztán az élmény! Félórát se bírnál ki ott Imikesrác!

- Ja. Az ember, a gép, meg a Vadon. Az jó lenne.

- Oké Imike menjünk... Csak jöjjön már a Józsibácsi, mert nekem holnap hatvanba kell mennem százért!